Kuka?

sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Joulufiilistelyä

Viimeisten koulupäivien ja kokeiden jälkeen tuli sellainen tunne, että nyt sitä pääsee pitkästä aikaa vähän haukkaamaan happea ja rentoutumaan parin viikon joululomalle. Kuitenkin ensimmäisistä lomapäivistä aina aattoon asti piti väkerrellä oikein urakalla vanhempien ja lähisukulaisten joululahjoja. Ei jäänyt paljoakaan aikaa rentoutumiseen, mutta vaivannäkö todellakin kannatti nähdessäni lahjansaajien iloiset ja mitä yllättyneemmät ilmeet! Nyt kiireet ovat jo takanapäin ja voin rentoutua ennen uuden vuoden ja kouluaherruksen alkamista. 

Tähän mennessä lomalla on leivottu pipareita ja joulutorttuja, fiilistelty joululauluja, koristeltu kuusi ja koti, katsottu jouluelokuvia ja syöty liikaa jouluherkkuja. Aatto sujui ihanissa tunnelmissa vanhempien ja mummin seurassa kotioloissa. Perinteitä kunnioittaen keitettiin riisipuuroa, katsottiin joulurauhanjulistus, käytiin joulusaunassa, syötiin jouluruokia ja avattiin lahjat. Kaikenmaailman tonttuilut tonttulakit päässä jäi tänä vuonna pienempään rooliin, eikä joulukalentereitakaan aina muistettu avata ajoissa. Silti joulua oli mukavaa viettää jälleen kerran ihanassa seurassa!

Tässä yksi pieni esimerkki tekemistäni joululahjoista: piparimuotilla savesta tehty kuusenkoriste, jonka maalasin Dalarna hevoseksi.




Jouluomenat ovat kuuluneet tänäkin vuonna melkeinpä jokapäiväiseen ruokavalioon. Ne ovat niin herkullisen makuisia!

Sain ystäviltäni aivan ihania joululahjoja (joista pitäisi tulla myöhemmin ihan oma postauksensa!) kuten tällaisen kauniin kuparisen tuikkukipon, joka löysi heti oman paikkansa huoneessani. Yleensä minulla on jokseenkin vaikeuksia löytää sopivia paikkoja uusille esineille, jolloin ne päätyvät odottamaan paikkaansa kaappien ja laatikoiden pohjalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti